Стории

-62°C – како се живее во најстуденото место на светот? Фотографиите се неверојатни!

Во најстуденото место на земјата просечната температура во јануари е минус 50 Целзиусови степени и трепките на жителите смрзнуваат во истиот миг штом излезат надвор.

Зафрленото сибирско село Ојмјакон е најстуденото населено место на светот.

• — >

Човекот кој изгубил сè освен неговото маче: 83-годишен старец го гушка своето единствено преживеано домашно милениче откако пожар му го уништил домот

Овие трогателни фотографии го опфаќаат моментот кога 83-годишен старец го гушнува своето единствено преживеано домашно милениче, додека плаче над изгорените остатоци од неговиот дом.

Али Меше, од провинцијата Орду во регионот на Црното Море во Турција, ја запалил куќата откако се обидел да ја запали печката на дрва со бензин.

Додека гледал како сè што создавал и сакал исчезнува пред него, тој пронашол утеха во прегрнувањето на неговото маче.

• — >

22 Урнебесни фотографии снимени само секунди пред да се случи катастрофа

Не можат сите фотографи да го фатат совршениот момент, поради тоа они кои што ќе успеат да го фатат моментот не една секунда порано и една секунда подоцна се сметаат за вистински уметници.

Но понекогаш се работи и за случајни фотографии во кои се гледа моментот пред да се случи неизбежното. На овие фотографии ќе видите добри, лоши но сепак комични ситуации.

• — >

Ова го нема ниту на филм: 9 луѓе со вистински супермоќи за кои може само да сонуваме

Кога гледаме филмови со нашите омилени суперхерои им се восхитуваме на нивните способности кои ги прават натчовечки и секако нели намерата да го спасат светот. Но, што е со оние луѓе кои не се појавуваат во филмови но сепак поседуваат одлични супермоќи? Ви претставуваме 9 неверојатни луѓе кои не се разликуваат многу од суперхероите.

1. Лив Тоу Лин: Човек-магнет

• — >

34 смешни илустрации кои совршено го опишуваат животот на една жена

Во некои од илустрациите таа го прикажува односот меѓу мажот и жената, од начинот на разговарање и дебатирање до планирањето на одморот со партнерот и проблемите со кои една жена се соочува на одмор.

Други пак, се однесуваат на малите секојдневни задоволства како лежењето во удобниот кревет кога надвор врне, а следното утро не треба да станеме на работа.

1.

• — >